E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

10 beneficii ale ceaiului verde

Ceaiul verde este folosit dintotdeauna pentru detoxifierea și curățarea organismului și, în general, pentru că are multiple avantaje asupra sănătății.

Iată doar 10 din cele mai benefice proprietăți ale ceaiului verde!

Accelerează metabolismul – și ajută corpul să ardă caloriile mai repede

Poate avea efecte antirid – consumul acestei infuzii, poate duce la asta datorită nivelului său ridicat de antioxidanți, care ajută la regenerarea pielii.

Acțiunează precum un calmant – diveri compuși ai săi ne ajută să ne relaxăm. Cu toate acestea, dacă se consumă prea mult poți atinge aceeași cantitate de cofeină în sânge ca și cum ai fi consumat cafea.

Protejează împotriva razelor UVA – unul din antioxidanții din compoziția sa face pielea mai rezistentă la efectele razelor UVA.

Ajută la alinarea durerilor – flavonoidul, un compus al ceaiului verde, ajută la alinarea durerii, în special durerea cauzată de artrită.

Ajută la prevenirea cancerului – mai multe studii au arătat că persoanele care consumă în mod frecvent ceai verde sunt mai puțin predispuse la a dezvolta cancer de piele, cancer de sân și alte boli, însă rezultatele nu sunt 100% concludente.

Ajută la prevenirea diabetului – în 2009, un studio a arătat că persoanele care beau trei căni de ceai verde pe zi au cu 40% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2. Și asta pentru că ceaiul verde reglează nivelul de insulina și protejează împotriva inflamațiilor.

Protejează dantura – de vreme ce cafeaua ne pătează dinții, ceaiul verde conține fluor și inhibă astfel substanța care provoacă apariția plăcii bacteriene.

Are un conținut relativ scăzut de cofeină, incomparabil cu cel al cafelei și al altor ceaiuri. Conține 20 de grame de cofeină, comparative cu cele 135 ale cafelei.

Ne face mai fericiți – pentru că ne ajută să ne calmăm, să fim mai atenți și să ne concentrăm mai ușor

sursa: Oana Cuzino

Lasă un răspuns