Ne vedem si stam la povesti despre vin si gastronomie?
Educatia gustului este arta, si se invata. Trebuie doar sa fii deschis.
Esti blogger culinar? Atunci esti invitatul meu la povesti culinare.
www.bacaniaverde.ro
Partener media Festivalul Bloggerilor si Vinurilor
Organizator: Vinul.ro
Experienta vazuta de Raluca Vasile, blogger gourmet pe www.bacaniaverde.ro si consultant senzorial, parfumier
Ca profesie de bază, Raluca Vasile este specializată, de peste 15 ani, în branding multisenzorial, cu un MBA in global branding la City University Seattle. Pentru a deveni un senzorialist experimentat a făcut cursuri de gastronomie, a studiat nutriție și wellbeing la Hollistic Health Academy Anatecor, si are un Master în Parfumerie Naturală la Academia de Arta Parfumeriei Londra, precum si variate cursuri de smelling si aromaterapie.
Este blogger gourmet din pasiune pe www.bacaniaverde.ro si tine cursuri de smelling, parfumerie si aromaterapie, si a deschis Aroma Kitchen- laborator de gusturi și arome, unde marile sale pasiuni parfumeria si gastronomia sunt reunite in experiente senzoriale unice. Crede ca parfumeria este foarte inrudita cu oenologia si gastronomia si impreuna formeaza un tot senzorial complet.
În toate proiectele sale se ghidează după principiul holistic că ne dezvoltăm nu printr-o singură direcție, ci prin toate simțurile, prin ceea ce mâncăm, prin stilul de viață și prin aromele de care ne înconjurăm; și își dorește să creeze prin orice workshop sau proiect experiențe multi-senzoriale, în care sunt implicate gusturi, arome, spații unice, deci emotii si experiente unice.
Din 2013 este in boardul Slow Food Bucuresti și ambasador Jamie Oliver Food Revolution în România, calitate în care a coordonat de trei ani evenimentul Food Revolution Day si numeroase ateliere de educatie gastronomica in scoli, pentru copii sau parinti, precum si ateliere gourmet de explorare a gusturilor si aromelor.
Peste1.200 de vinuri dintre cele 1.700 prezentate și jurizate la IWCB – Concursul Internațional de Vinuri București – preparate culinare de excepție, surprize și premii din partea expozanților – multă veselie și socializare – pe toate le-am avut la prima ediție a Festivalul Blogurilor și Vinurilor, eveniment organizat de Vinul.Ro, Social City Food and Wine, RezervaunLoc.Ro și Concret PR România.
Cele două săli de desfăşurare şi spaţiul în aer liber de la ARCUB – Hanul Gabroveni – au devenit neîncăpătoare, sâmbătă, 27 mai, o zi care a debutat cu ploaie şi frig, dar s-a luminat și încălzit și la propriu și cu zâmbetele, poveștile celor prezenți și în clinchete de pahare de vin. Ne-am adunat aici peste 50 dintre cei mai buni bloggeri de food, vin, fotografie, călătorie și lifestyle (de la 30 invitați VIP) și circa 300 de participanți – prieteni și apropiați și oameni din rândul publicului interesat de domeniile amintite și de activitatea celor prezenți.