Cel mai simplu si rapid desert (mic dejun) cu fructe de sezon din cartea „Meniul perfect” a lui Gordon Ramsay.
Ingrediente (4 portii):
• 4 lg fulgi migdale
• 250 g afine
• 150 g iaurt gras/grecesc
• 2 lg miere
• Optional: 2 lg miere pt. deasupra
Mod de preparare:
Prajeste putin pe plita migdalele intr-o tigaie cu fund gros, la foc mediu spre mic, scuturand mereu de tigaie. Nu lasati nesupraveghet pt. ca se ard repede.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare pune afinele intr-un strat cu cateva linguri de apa (poate 3-4) si le incalzesti usor pana cateva minute, pana incep sa lase suc.
Le transferi intr-un castron si le pui la racit.
Intr-un catron amesteci putin iaurtul cu mierea.
Incorporezi 3/4 (trei sferturi) din afine.
Distribui compozitia in 4 boluri mici si le dai la rece pana le servesti celorlalti.
Presari pe deasupra din afinele ramase, migdalele prajite si daca doresti, stropesti cu putina miere.