Calatorie de week-end in Dobrogea Gastronomica

Cum bine zice Adriana, Eliade avea mare dreptate. Trebuie ca cineva să îți arate cum să privești lucrurile ca să te prinzi că într-adevăr îs miracole. De aia nu am avut timp să vă mai zic de recomandări de ieșit în week-end, dar geanta mea urbană s-a întors cu miracole dobrogene – povești rurale, peripeții de Sânziene, ceva frânturi de istorie și gustul bucatelor tradiționale din Vișina – Suvenir din Dobrogea / Souvenir from Dobrogea, Magazinul Țăranilor Dobrogeni, cetatea Enisala – locuri pe care le-am descoperit in acest week-end de Sanziene și care ne-au fascinat.
In ziua deschiderii cerului, satul dobrogean Vișina s-a dovedit a fi locul perfect pentru întâlnirea cu natura și serbarea sosirii verii. Gazda noastră ne- a întâmpinat la ferma agroturistica, cu mult drag și ne -a povestit despre proiectele multietnice, culturale, educaționale, dar si despre un proiect de suflet de documentare a semnelor și conservare a ii-lor specifice zonei #SuvenirdeDobrogea. Poneii și caii, precum și animalele din gospodărie fac deliciul vizitatorilor, și mai ales copiilor. Conceptul #farmtotable este aici acasă. Cu siguranța voi reveni.

In drumul spre Mahmudia, dupa cetatea Enisala nemuritoare, am poposit pentru pranz #LaTauc, din Zebil. Am mancat peste proaspat cu mudei si mamaliga de ne-am lins pe degete. Gust simplu si innebunitor de bun al copilariei mele.
Ceea ce va recomand si voua.
#ziuaIei #Dobrogeagastronomica #mandraDobrogeana #tasteofDobrogea #slowfood #Dobrogea #calatoriiculinare #bacaniaverde.ro