Aceasta reteta este de 5stele veritabile. Spun asta pentru ca prima data cand am degustat-o a fost intr-un hotel de 5 stele si a fost demential. Am mancat acest chutney asortat la foie gras cu smochine si caise uscate si la o terina de pui cu patrunjel si morcov.
Sa revenim la reteta.
Mod de preparare: Se decojesc fructele de mango si se taie cubulete potrivite. Se adauga peste o mana de merisoare si se calesc in cateva picaturi de ulei, se adauga zaharul, ghimbirul ras si se stinge cu vin. Se lasa pe foc pana se inabuse si sa se inmoaie mango si sa se umfle merisoarele . Se adauga stelutele de anson, scortisoara si nucsoara, sarea si piperul si se lasa sa scada.
Eu am personalizat reteta adaugand si un varf de menta verde la final, e mai fresh:).
Este o delicatesa ce se serveste ca garniture la terine de gasca, rata sau pui, foie gras si la friptura de vita sau curcan, ca tot e Craciunul.
Sa aveti pofta si infruptati-va cu masura!