INGREDIENTE:
Pentru pandispan: 4 oua 120 g zahar 60 g faina 60 g faina (pentru ingrosare la final)
Pentru sirop: 150 ml apa 30 g zahar coaja de lamaie 50 ml limoncello Crema de vanilie: 5 galbenusuri+sepaat albusuri batute 100 g suc de lamaie 50 g zahar 100 g unt Pentru crema al limone: 500 ml lapte 120 g zahar 2 galbenusuri 80 g faina 2 lamai
Pentru umplutura: 100 ml frisca 50 ml limoncello
Pentru glazura 100 ml frisca 100 ml lapte
PREPARARE
Pandispanul
Amestecati galbenusurile si zaharul. Adaugati faina.
Bateti albusurile si incorporate-le in compozitia de galbenusuri cu o lingura mare. Puneti compozitia in formele de delizie unse cu ulei si presarate cu faina. Incingeti cuptorul la 180° pentru circa 15-20 minute. Lasati sa se raceasca. Preparati crema al limone. Omogenizati galbenusurile si zaharul intr-o oala. Adaugati sucul de lamai.. Puneti oala la foc scazut si mestecati la 80°. Cam in 5minute amestecul isi va schimba consistenta. Indepartati de pe foc si adaugati untul. Amestecati si lasati sa se raceasca.
Preparati crema pasticcera al limone.
Amestecati laptele caldut cu coaja de lamaie si lasati sa se raceasca. Omogenizati galbenusurile si zaharul. Adaugati faina. Adaugati apoi laptele racit cu coaja de lamaie. Puneti amestecul pe foc si amestecati 5minute pana isi schimba consistenta. Lasati crema sa se raceasca.
Pregatiti dresingul (bagna) pe foc din apa, zahar si coaja de lamaie. Lasati-l sa se raceasca si apoi adaugati limoncello. Amestecati cele 2 crème la rece.
Adaugati 100g frisca si limoncello.
Umpleti formele cu crema cu ajutorul unui sac de patisserie. Insiropati cu dresingul (bagna).
In crema ramasa adaugati frisca si lapte pentru a obtine o crema lichida pe care o turnati peste formele coapte.