E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Festin culinar multietnic dobrogean slow food , la gospodăria tradițională Vișina

Duminică, 9 iunie, 2019, între orele 12.00 -16.00, în Gospodăria Tradițională de la Vișina, din comunia Jurilovca, jud. Tulcea a Biancăi Folescu, se va desășura un festin multietnic ce caracterizează Dobrogea, un concept gandit de chef slow food Daniela Elena Graură de la Casa Terra, împreună cu Raluca Vasile si Carmen Paraschivescu, bloggeri culinari.

“Ce alegem să mâncăm are impact asupra mediului și economiei locale!” Prin acest slogan, Slow Food Dobrogea lansează provocarea de a se consuma și găti cu ingrediente locale, cu grija pentru mediu si resurse. De orânduiala bucatelor din meniu s-a preocupat chef Daniela Elena Graură din Comunitatea Slow Food Țara Făgărașului, tehnolog și creator de gusturi divine, tradiționale, boierești și regale deopotrivă, alături de două ajutoare de nădejde din comunitatea Slow Food Dobrogea, Carmen Paraschivescu și Raluca Vasile, designer de gusturi și arome și parfumier.

Din meniul festinului multietnic nu lipsesc aperitive tradiționale dobrogene multietnice: ghiudem, babic, branză de capră și de oaie, drob de miel, plăcinte dobrogene, asortate cu legume și verdeturi de sezon. Borș de miel dres cu ierburi aromate de sezon sau borș de pește de Dunăre, saramură de crap sau tocană de miel la ceaun și felurite pandișpanuri cu fructe de sezon ca la Vișina. Meniul este asociat cu vinurile de la Crama Histria, prezentate de Adriana Popescu, expertă în vinuri românești.

Slow Food Dobrogea a fost înființat anul acesta la inițiativa Ralucăi Vasile, în colaborare cu Carmen Paraschivescu, Bianca Folescu, Laura Stroe și Ioana Moroșanu. Slow Food are în România 12 conviviumuri, ce promovează hrana buna de la micii producatori locali, lanțul scurt alimentar (de la producător în farfurie) și sustenabilitatea mediului (prin prețul produsului la vânzare) din care provine hrana, pentru a face posibilă supraviețuirea producătorului și a tuturor participanților (țărani, restaurante, chefi, distribuitori) la procesul denumit “from farm to table”.

Detalii despre meniul slow food propus și condiții de participare aici

36137172_1684134268308660_7335335569225940992_n

38489890_2275092062520051_6320996308320518144_n

40238502_1310811522388781_8639762023724351488_n

49184544_1394843917318874_8850069229131530240_n

59989257_1488781161258482_5687015245160120320_n

60293115_2118097051619040_3211093571134291968_n

60805762_1494695324000399_3194951000976785408_n

61274091_362448644400275_7656029391259959296_n

61286794_362448487733624_7788404161678147584_n

61293120_362448601066946_8571174793326362624_n

61313745_362448504400289_2230887059575275520_n

61314232_362448924400247_445409428812857344_n

61324598_362449124400227_3163027539857768448_n

61335648_362449017733571_2195720558845362176_n

61343985_362448547733618_3126122230208004096_n

61400637_362448797733593_6240430555867906048_n

61422160_362448847733588_3125226935685218304_n

61423337_362448711066935_5314717283690479616_n

61460899_362449011066905_4486797178437632000_n

61482163_362448671066939_4614542042830209024_n

61492894_362448977733575_168868557776486400_n

61514200_362449064400233_5595814676941242368_n

61671932_362448917733581_623053244725198848_n

61674967_362448541066952_6556180393802858496_n

61693851_362448901066916_5395855065657376768_n

61726844_362448627733610_5771201165416988672_n

61728709_362448764400263_3981240379071528960_n

61730711_362448584400281_7770297017644875776_n

61755006_362448867733586_8775776770335965184_n

61844407_362448951066911_1689320425470820352_n

61992768_10218505029480476_141932399796682752_n

61996887_10218505031280521_4637721388621234176_n

62013173_10218505029960488_6514886061368279040_n

62015915_2687881274572548_8916818582894018560_n

62065067_10218505029400474_7218070734273249280_n

62151512_10218505031040515_1744663217973493760_n

62158761_10218505030360498_4485319361795457024_n

62233312_10218505030560503_2917431212404375552_n

62360859_10218505030280496_72343561550430208_n

safe_image

festin multietnic dobrogean slow food la gospodara traditionala Visina Jurilovca

61823863_365137970798009_8206645809219895296_n

61848585_365433174101822_400844375703158784_n

61928470_365137750798031_4487194183739637760_n

62089671_365137607464712_5096260807335870464_n

62467654_365137834131356_8480166639642345472_n