E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Fetească Neagră, Gramofon Wine – companionul perfect pentru o cină romantică

Vinuri Valentines Gramofon Wine

Siiiiiiigur, muzică, cină și vin – trei lucurri care nu pot lipsi celor care sărbătoresc zile iubirii din februarie Valentine’s Day si Dragobete. În e-shop-ul Băcănia Verde, tocmai am primit câteva vinuri grozave de la Gramofon Wine – o cramă micuță, dar foarte bine titrată din Dealu Mare, care a obținut pentru vinurile sale mai multe premii la competiții de profil. Nu întâmplător sunt la noi aici, foarte potrivite pentru o cina romantica, voi explica mai jos de ce.

Pe lângă gust, vin cu o etichetă frumoasă, elegantă, care alătură vinul muzicii și cu povestea frumoasă a cramei, născută din pasiunea fondatorului ei pentru aceste două arte.

Așa că Gramofon dă vinul și inspirația pentru muzică, iar noi venim cu niște delicatese gastronomice aparte de la mici producători locali, în special (în poza de mai sus deja vedeți câteva).

Fetească Neagră Gramofon Wine, note de degustare

Astăzi am ales să vă povestim despre unul dintre vinurile gamei Gramofon (Gramofon Wine are două game și două etichete speciale) – Feteasca Neagră  – o alegere de cadou sau pentru cina romantică foarte bună, cu care nu dați greș dacă vreți să vă impresionați partenerul. Vouă nu vă rămâne decât să vă turrnați câte un pahar-două și să vă lăsați purtați de acordurile muzicii, imaginându-vă, de ce nu, poate chiar lângă un gramofon.

Noi l-am degustat recent și vă garantăm că este companionul perfect pentru o astfel de cină. Vine cu o nuaață fermecătoare rubinie, iar olfactiv, se simt arome îmbietoare de fructe de pădure și ceva tușe lemnoase, plăcute.

Ce este frumos la acest vin că, în gust, i se dezvăluie treptat note de fructe de pădure – afine, mure – , niște cireșe negre și vișine coapte, ceva condiment- scorțișoară – este destul de complex, cu o eleganță subtilă, dar rămâne prietenos pe tot parcursul degustării.

Catifelat, tanini supli, ușoară astringență. Stă parfumat pe postgust.

Temperatură de servire: 14 – 16 C.

Se potrivește de minune cu preparate pe bază de carne de miel și vânat (din e-shop puteți opta pentru mezelurile crud uscate de cerb & mangaliță) și cu fripturi evident, cu un piure de rădăcinoase.

Noi am „forța” chiar cu un sos de fructe de pădure și espresso – nu este prea dulce și se îmbie armonios cu cele din aromele vinului, dând o plenitudine savuroasă gustativă  – pe care îl găsiți tot pe e-shop.
Și la fel, alături de deserturi pe bază de ciocolată neagră veți simți o explozie de savori și senzații.

Pe lângă această Fetească Neagră, mai sunt disponibile de la aceeași cramă, un Merlot foarte expresiv și el, potrivit cărnii de vită, vânat, preparatelor cu hribi și trufe, un Chardonnay remarcabil, recomandat, în special, pentru preparate cu foie gras sau carne de rață (untura de rață cu turmeric pe bruschete sau folosită în prepararea unor steakuri sau mâncăruri e și ea în e-shop) și un Rose din Merlot, perfect pentru sushi și fructe de mare.

Apropos de trufe, în e-shop avem câteva specialități inedite – brânză maturată cu trufe, pate de caprioară cu trufe, zacuscă cu trufe și unt cu trufe  – o minunăție care merge perfect pe feliuțe de pâine prăjită sau în diferite sosuri pentru fripturi.  Alte delicatese sunt dulciurile home made – praline, macarons, tablete de cicolată, untura de rață cu turmeric, chutney-ul cu rubarbă, chutney-ul de ardei ite cu ghimbir. Dar mai bine, descoperiți-le voi și nu ezitați să ne contactați din timp dacă le vreți (comenzile vin din țară și pot dura).

Dacă gătiți cina acasă și vreti cea mai bună și fragedă friptură, am scris un articol special Sfaturi care garantează friptura perfectă. Și dacă o mai însoțiți cu unul dintre sosurile noastre – fie cel cu unt cu trufe, cel de espresso cu fructe de pădure sau de ardei iute cu ghimbir – după preferințe, cu siguranță, va avea un plus de savoare și efect!

Și nu uitați că pe www.bacaniaverde.ro/e-shop vă puteți personaliza cutia-cadou cu produsele preferate așa cum vă doriți!

Vă pupăm!  

Adriana & Raluca