A venit toamna, dar am fost harnica si am cules hribi din padure in vacanta de vara.
Asa ca acum am scos 7 hribi din congelator si m-am asezat la masa de gatit.
I-am taiat cubulete medii, am adaugat:
- un varf de piper
- 3 linguri de ulei de porumb
- si gata š
- 3 catei de usturoi, dar se adaga in ultimele 2-3 minute.
Dupa 15 minute in tigaie hribii sunt gata rumeniti.
Intr-un wok mare adaug 3 linguri de ulei o cana de orez basmati, o ceapa tocata marunt, un varf de sofran pentru aroma si o lingurita de curry pentru culoare.
Mestec orezul sa se omogenizeze si apoi adaug 2 cani de apa. Las cca 30minute acoperit si catre final sarez potrivit.
Amestec orezul cu hribii in wok si masa e gata.
Se poate orna cu patrunjel verde sau marar dupa preferinta.
Eu am vrut orezul mai dulceag, asa ca am adaugat la servire si o lingurita de gem de macese, delicious si rafinat.
Pofta buna!