Este preparatul meu preferat din bucataria italiana. Usor, satios si fin.
Va veti indragosti de melanzzane al parmigiano sau vinete cu parmesan in traducere.
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt:
2 vinete potritvite
300g mozzarella maturata (de pizza)
300g suc de rosii
busuioc
sare
piper
3lg ulei
Mo de preparare:
Se taie vinetele rondele de 1cm si se lasa 15min in apa fierbinte.
Se scot si se scurg pe o farfurie, se presara sare si piper si se perpelesc pana se inmoaie usor intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
Se tapeteaza o tava medie adanca de cuptor cu ulei. Se pune un rand e rondele de vinete, un rand de mozarela, sos de rosii si busuioc, apoi al doile rand de vinete, mozzarella si sos de rosii, si al3- lea rand e vinete, mozzarella si sos de rosii.
Se lasa 30min la cuptor pana se topeste mozzarella si capata o usoara crusta. Se serveste cald.
Pofta buna!