E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Melinis: miere, fructe şi trandafiri – un adevărat răsfăţ! Natural, sănătos, gourmet!

Un produs inedit – unic pe piaţă, sănătos, parfumat, gourmet – şi mai mult decât un gust  – o experienţă  – Melinis înseamnă fructe în miere de salcâm- zmeură, vişine, afine, prune, pere, gutuie, catină sau petale de trandafiri în miere, uneori cu suc de lămâie și lime, plante aromatice precum drușaim, mentă, scorțișoară sau cuișoare. Sună cam tentant, nu-i aşa?

Noi vă spunem sincer că ne-am îndrăgostit de la prima linguriţă. Aşa că ne-am informat despre el, am vrut să ştim mai mult şi, cum vrem să avem numai produse cu totul speciale în Băcănie, ni l-am dorit. Iar acum îl găsiţi în toate variantele şi la noi.

Dar ce este mai precis acest Melinis şi ce îl face aşa de special? În primul rând, gustul şi faptul că e un dulce sănătos, iar mierea e de salcâm de cea mai bună calitate; apoi caracterul gourmet dat de împreunarea ingredientelor şi fineţea realizării lui, precum şi prezentarea elegantă; şi bineînţeles, metoda de preparare lentă care păstrează gustul fructelor şi al petalelor de trandafiri, chiar le amplifică parfumul şi le dă o savoare aparte.

Cele mai multe Melinisuri sunt bucăţi de fructe în miere, în cazul zmeurei şi cătinei, se face o pastă, iar petalele de trandafiri sunt cufundate în miere ca atare. Unele variante conţin şi suc de lămâie natural,

presat la rece pentru păstrarea culorii şi nuanţarea gustului. Procedeul blând de producţie permite o gamă largă de variante gustative, prin adăgarea de mici cantităţi de componente naturale aromate precum druşaim în gutui, lime în pere şi uneori, mentă.

Toate sortimentele Melinis sunt obţinute din fructe şi petale crude de trandafiri cufundate în miere de salcâm pură şi amestecate delicat pentru omogenizare şi deshidratare, la temperaturi sub 35 de grade Celsius.

Beneficii 

  • În primul rând, aşa cum spuneam, Melinis e o variantă absolut naturală şi sănătoasă la altel dulciuri – versatilă – de savurat la mic dejun, ca gustare pe toast, în orice moment al zilei, un treat neampomenit la un brunch, combinat cu brânzeturi, pâine prăjită sau crackers, fructe crude, muguri de pin, migdale sau de ce nu de înnobilat o prăjitură în loc de cremă. Doar gândiţi-vă ce savoare îi poate da şi unei prăjituri! Aşadar, este o delicatesă plurivalentă – poate fi un desert în sine, dar îi poate da o aromă inconfundabilă unui alt desert sau în asocieri gastronomice complexe.
  • Este un dulce sănătos şi sincer pentru toată lumea – atât pentru diversificarea pachetului celor mici la şcoală, pentru un mic dejun în familie, pentru mese între prieteni sau chiar la o cină romantică.

Toate ingredientele sunt naturale, neprocesate, nerafinate industrial 

  • În plus, în funcţie de fructele conţinute, are şi proprietăţi benefice pentru sănătate. Să vă spunem de virtuţile cătinei? Credem că le ştiţi deja, dar trebuie încercată în varianta cu miere care îi amplifică virtuţile de întărire a sistemului imunitar, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, şi de reducere a oboselii şi stresului.
  • Melinisul cu cătină este în trei variante: cătină integrală, cătină 40% şi cătină 60%. Mai multe detalii despre acestea aici.

  • Ce spuneţi de bucăţele de gutui sau pere în miere? Pe acestea chiar le vedem pe nişte platouri sofisticate sau de picnic – cu brânzeturi, în timp ce Melinsul de trandafiri ar înnobila o negresă / un brownie. Şi ambele merg la reinterpretarea uni cheesecake! Şi nişte clătite ar fi bune cu Melinis cu zmeură!
  • Prunele în miere şi afinele în miere le recomandăm şi la cină romantică lângă brânzeturi maturate şi un Merlot. Tot pentru cna romantincă, lângă un foe gras, Melinisul de gutui sau pere ar fi perfect. Cu un vin de desert sau un Chardonnay baricat!  Haideţi că v-am dat idei!
  • O altă idee e să le amestecaţi în smothie-uri delicioase cu fructele preferate pentru un boost de energie şi vitalitate!

Noi credem că sunt şi cadouri foarte inspirate pentru prima lună a primăverii, martie, în care celebrăm femeia!

Să vă dăm şi câteva sugestii de asocieri cu produsele disponibile în Băcănie. De exemplu, Melinisul de Gutui ar merge foarte bine cu biscuiţii cu susan sau cu cocos Ambrozia şi vinul de desert Villa Vinea Contessa. Melinisul de Trandafir merită combinat cu biscuiţii cu trandafiri şi poate cu un rose mai aromat de la Gramofon Wine sau cu un alb de tipul Gewurztraminerului de la Villa Vinea.
Toate variantele de Melinis le găsiţi pe site +  www.bacania.verde.ro/e-shop, disponibile fie individual, fie în pachete de tip ofertă de câte 3. Le puteţi comanda direct din e -shop, prin mesaj privat pe pagina de facebook sau cu preluare directă din Bacanie pentru a nu mai plăti preţul de transport.

Melinisurile sunt produse în Atelierele Melinis, sat Mierea din judeţul Buzău. „Ideea creării Melinisului este inspirată de bucuria pregătirii bunătaților din viaţa de zi cu zi. Ne place să mâncăm sănătos, iubim foarte tare mierea și suntem foarte fericiți când avem pe masă produse locale sau cultivate de noi. Totul a început prin încercarea de a îmbina fructele proaspete cu mierea, din dorința de a obține un dulce sănătos și pur, care să păstreze caracterul elementelor intact. Am experimentat apoi cu petale de la trandafirii de dulceață din grădină, iar rezultatul a fost extraordinar: reușisem să capturăm nu numai savoarea, dar și frumusețea trandafirului în mierea limpede, cu un gust final minunat. Așa s-a născut Melinis„, povestesc artizanii Melinis.

Vă pupăm cu drag şi aşteptăm să ne spuneţi părerile voastre,

Adriana şi Raluca