Nu stiu daca te-ai gandit cum poti ecoomisi timp, bani si sa eviti ca alimentele sa ti se strice in frigider, cu alte cuvinte sa eviti risipa?
Iata cateva sfaturi simple despre cum sa-ti organizezi meniul saptamanal.
Tine neaparat cont de:
1. numarul de portii (daca faci un pilaf cu 6 portii si voi sunteti 2, cu siguranta veti manca de cel putin doua ori din el);
2. evenimentele saptamanii (iesiri in oras, vizite la prieteni, aniversari, take out, etc.)
3. cumparaturi-impuls sau ingrediente de sezon: e posibil sa gasesti ceva misto la piata si sa adaugi o reteta noua pe lista cand te intorci de la cumparaturi, that’s fine;
4. retete a caror inspiratie iti vine pe loc sau de care ti se face pofta in timpul saptamanii;
retete cu leftovers.
Spre finalul saptamanii eu intotdeauna gatesc cu leftovers si nu merg la cumparaturi pana cand simt ca am epuizat maxim ingredientele pe care le aveam in casa. Acestea sunt momentele mele cele mai creative si asa se nasc retetele pentru blog 🙂
Pentru un meniu saptamanal complet te invit sa pacurgi propunerea de meniu saptamanal complet a lui Andie.ro
Fericirea vine dintr-un corp si o minte sanatoase!
Raluca Vasile
Consultant Wellbeing si Nutritie
Ambasador Food Revolution in Romania,
program de educatie alimentara initiat de Jamie Oliver