Pregatire:
- Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cu untul topit si racit in prealabil.
- Albusurile se bat spuma.
- Se adauga zaharul in ploaie, crema de galbenusuri, migdalele macinate, praful de copt, zaharul vanilat, faina si cacaua cernute.
- Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se baga in cuptorul cald.
Crema
- Untul pentru crema se lasa la temperatura camerei.
- Zaharul, galbenusurile si laptele se pun sa fiarba si se obtine compozitia pentru crema de ciocolata.
- Se lasa la racit si apoi se incorporeaza treptat cu untul moale.
- Se adauga coniacul si, la sfarsit, cacaua cernuta, amestecandu-se usor.
- Ciocolata se topeste la baie de aburi cu putin ulei sau unt.
- Se inmoaie visinele in ciocolata si apoi se lasa la racit.
- Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se taie.
- Blatul se stropeste cu visinata si se pun visinele.
- Se intinde crema intr-un strat mai gros, se asaza a doua foaie de tort, se preseaza usor si se da la rece.
- Se orneaza cu visinele trase in ciocolata si se pudreaza cu zahar.
- Pofta buna!