E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Pui în lapte à la Jamie Oliver

Preparare

Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului Chef:

1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

2. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline, întorcându-l pe toate părțile până când ia o culoare aurie. În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul.

3. După ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Se aruncă uleiul din recipient, dar acesta nu trebuie spălat.

4. Se pune puiul înapoi în oală și se adaugă restul de ingrediente. Se pune la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, se stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie, ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios.

5. Pentru servit, se taie puiul pe farfurii și se stropește cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.

Lasă un răspuns