De inspiratie frantuzeasca, reteta de quiche cu praz este o alegere rafinata pentru un mic dejun satios sau un pranz gustos!
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Curata si taie prazul rondele. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga rondelele de praz (pastreaza cateva pentru decor) si lasa-le la foc mic 20 de minute sa se inmoaie. Sareaza si pipereaza.
2. Amesteca smantana, branza , ouale si galbenusul. Potriveste de sare si piper. Incorporeaza prazul calit.Eu am folosit prazul crud romanesc necalit si a iesit moale si gustos, in plus , pastreaza mai multe vitamine.
3. Unge o tava de tarta cu unt si asaza aluatul. Inteapa fundul tavii cu o furculita. Varsa compozitia si da la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu. Serveste cald sau rece, langa salata verde.
- Sugestie: Poti da mai multa personalitate acestui quiche, adaugand cateva frunze de spanac in compozitie.