E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Saptamana Haferland, pe urmele saşilor din Transilvania. Casa Krauss din Criţ.

Intre 10-15 august 2017 a avut loc cea mai autentica sarbatoare a sasilor din Transilvania.
Saptamana Haferland are loc din 2010 in fiecare an in Tara Ovazului, adica cele cateva sate din Transilvania unde au locuit sasii transilvaneni si schwabii banateni. Numele de Tara Ovazului vine de la ocupatia pricipala a acestora, cultura ovazului, dar si mestesugurile pentru care au ramas si azi renumiti. Dupa plecarea unei mairi parti in Germania si in toata lumea, au rams in urma lor bisericile fortificate si cetatile, casele cu porti inalte atent mestesugite, traditiile si cultura gastronomica autentica.
Peste 500 de persoane s-au putut bucura de vizita a 7 biserici fortificate sasesti evanghelice, Rupea, Viscri, Saschiz, Criţ (biserica parohiala Casa Krauss), Roadeş, Meşendorf, Cloaşterf au degustat preparate dupa retete vechi sasesti si au participat la concerte in aer liber. Evenimentul a fost organizat de Fundatia Michael Schimidt si asociatii ale sasilor transilvaneni.

Cu aceasta ocazie, s-a lansat si prima monografie culturala a satului Crit.
monografia satului Crit
Pentru a simti o parte din atmosfera locului, dar si a cunoaste locurile despre acre vorbesc va ivit sa vizionati video-ul evenimentului.
Saptamana Harferland in Transilvania

Lectia saseasca de turism o puteti citi in cele ce urmeaza.
Turism cultural la Cloasterf
Ad Saptamana Harferland 2017