E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

sarmalute traditionale

Mod de preparare:

Calesti amestecul de carne tocata. Adaugi ceapa şi orezul spălat şi scurs, adaugi oregano, o lingură de bulion, verdeaţa şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci foarte bine compoziţia cu mâna.

Iei câte o lingură din amestecul de carne şi pui pe frunza de varza sau de vita, rulezi strâns, apoi introduce capetele frunzei.

Acoperi fundul vasului, în care fierbi sarmalele, cu 3-4 frunze de varza sau vita, le aşezi în straturi şi acoperi din nou cu frunze. Torni apă cât să le acopere şi ţii sarmalele la foc mic, 40- 50 de minute, cu capac.

Diluezi bulionul rămas în borş. Torni amestecul peste sarmale şi laşi la fiert, în cuptor, până capătă o pojghiţă închisă la culoare. În momentul servirii, decorezi sarmalele, dacă vrei, cu marar proaspăt.

Lasă un răspuns