sarmalute vegane in foi de vita/varza

Mod de preparare:

Calesti amestecul de ciuperci si morcovi. Adaugi ceapa şi orezul spălat şi scurs, adaugi oregano, o lingură de bulion, verdeaţa şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci foarte bine compoziţia cu mâna.

Speli frunzele de viţă, le tai codiţele, le laşi la desărat aproximativ 2 ore, apoi le opăreşti, 5 minute, în apă clocotită. Le scoţi cu grijă şi le laşi să se răcească într-o sită. Iei câte o lingură din amestecul de ciuperci si legume şi pui pe frunza de viţă, rulezi strâns, apoi introduce capetele frunzei.

Acoperi fundul vasului, în care fierbi sarmalele, cu 3-4 frunze de viţă/varza, le aşezi în straturi şi acoperi din nou cu frunze. Torni apă cât să le acopere şi ţii sarmalele la foc mic, 40- 50 de minute, cu capac.

Diluezi bulionul rămas în borş. Torni amestecul peste sarmale şi laşi la fiert, în cuptor, până capătă o pojghiţă închisă la culoare. În momentul servirii, decorezi sarmalele, dacă vrei, cu rozmarin proaspăt.

017018  016012013014  Sarmalute-580x400015

 

 

Lasă un răspuns