Sunt deja 3 ani de cand am invatat reteta asta si acum in fiecare toamna coc dovleci sa am peste iarna pentru acesta reteta minunata. Ii coc si apoi ii congelez.
Am mancat prima data acesta supa in 2002 intr-o vizita la un client la Viena si m-am indragostit de ea, e o specialitate austrica, se numeste Kuerbisssuppe. Are un gust fin, delicat, extreme de bun si e satioasa.
Pentru 8 portii avem nevoie de:
– 1 kg dovleac
– 1 ceapa medie
– 2 cartofi medii/2 mere ionatane coapte bine
– 2 morcovi medii
– 1 pastarnac
– 150 gr smantana grasa cremoasa sau de gatit
– sare dupa gust
1. Dovleacul se spala, se scot samburii, se taie in jumatate si se da cuptor timp de aproximativ o ora. Dupa coacere se curata de coaja si se feliaza.
2. Restul legumelor se spala, se curata, se feliaza si se pun la fiert cu vegeta
3. Dupa aproximativ 35-40 minute se adauga si dovleacul.
4. Se fierbe dovleacul timp de 15 minute in supa
5. Legumele se paseaza in blender si se amesteca cu zeama.
6. Se sareaza si se amesteca cu smantana.
7. Se serveste calda cu cateva fire de ulei de masline, crutoane si smantana