Tarta cu fructe de padure

Ingrediente

Pentru crustă / Topping

3 cani faina
1 1/2 cani de zahar
1/2pachet unt rece / rece nesărat , tăiat în 1/2 inch – cuburi
1/4 linguriță de sare

Pentru Umplutura

4 oua
2 cani de zahar
1 ceasca smantana slaba
3/4 cana de faina
1/4 linguriță de sare
1kg  de fructe de padure mix proaspete sau  congelate

Mod de preparare:

Pentru crustă / Topping

Se incalzeste cuptorul la 180grade . Se unge o tava medie sau vas iena cu unt sau spray de gatit .

Amesteca făină și zahăr într- un castron . Un mixer ar fi la îndemână pentru aceasta . Adauga cuburile de unt refrigerate și bate la viteza medie pana cand untul este distribuită uniform , iar amestecul este sfărâmicios .
Amestecul ar trebui să arate sfărâmicios ca aceasta .

Puneti 1/2 din amestecul grunjos pe fundul tavii, apoi umplutua si desupra restul de ameste grunjos.  Coace crusta de 30 de minute ( pana se rumeneste ) .

Pentru umplutura :
Bateti ouale intr-un castron mare . Adaugati in zahar , smantana , faina , sare si apoi fructe de padure .
Se toarnă cu grijă amestecul peste crusta . Distribuirea de fructe de padure se face uniform pe partea de sus .
Coaceți timp de 45-60 de minute , sau până când partea de sus este ușor rumenita .  Am obtinut o crustă crocanta, pentru ca ma pus tave spre arzatorul de sus ina 2a parte a coacerii. Aveti grija sa nu se arda totusi.

Lasati sa se răcească si sa se intareasca cel puțin 2-3 ore înainte de a tăia tarta.

tarta cu fructe1 tarta cu fructe2 tarta cu fructe3 tarta cu fructe de padure

Lasă un răspuns