Ingrediente
Pentru crustă / Topping
3 cani faina
1 1/2 cani de zahar
1/2pachet unt rece / rece nesărat , tăiat în 1/2 inch – cuburi
1/4 linguriță de sare
Pentru Umplutura
4 oua
2 cani de zahar
1 ceasca smantana slaba
3/4 cana de faina
1/4 linguriță de sare
1kg de fructe de padure mix proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Pentru crustă / Topping
Se incalzeste cuptorul la 180grade . Se unge o tava medie sau vas iena cu unt sau spray de gatit .
Amesteca făină și zahăr într- un castron . Un mixer ar fi la îndemână pentru aceasta . Adauga cuburile de unt refrigerate și bate la viteza medie pana cand untul este distribuită uniform , iar amestecul este sfărâmicios .
Amestecul ar trebui să arate sfărâmicios ca aceasta .
Puneti 1/2 din amestecul grunjos pe fundul tavii, apoi umplutua si desupra restul de ameste grunjos. Coace crusta de 30 de minute ( pana se rumeneste ) .
Pentru umplutura :
Bateti ouale intr-un castron mare . Adaugati in zahar , smantana , faina , sare si apoi fructe de padure .
Se toarnă cu grijă amestecul peste crusta . Distribuirea de fructe de padure se face uniform pe partea de sus .
Coaceți timp de 45-60 de minute , sau până când partea de sus este ușor rumenita . Am obtinut o crustă crocanta, pentru ca ma pus tave spre arzatorul de sus ina 2a parte a coacerii. Aveti grija sa nu se arda totusi.
Lasati sa se răcească si sa se intareasca cel puțin 2-3 ore înainte de a tăia tarta.