Bucurati-va in acest week-end de un tort apetisant ! Imi caut cuvintele sa incerc, sa va descriu in cel mai fin detaliu aceasta tortul plin de ciocolata,blat ca de bezea si muuulta nuca. Este absolut divin, ciocolata si nuca se incleiaza in cel mai bun deliciu de ciocolata pe care am mancat-o.
Mod de preparare
- 1. Mod de preparare blat: Albusurile le batem spuma tare cu zaharul.Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au facut spuma. Faina se amesteca cu nuca macinata,cacao si praful de copt. Cand albusurile sunt bezea,adaugam incet,prin rasturnare, cate o lingura din amestecul de faina,nuca,praf de copt si cacao.Amestecam cu o paleta sau lingura,nu mixer! Compozitia pufoasa rezultata o coacem in tava tapetata cu hartie de copt.Lasam 15 minute la foc mediu.
- 2. Mod de preparare crema lipicioasa de ciocolata: Punem galbenusurile,oul intreg,zaharul,cacao si laptele intr-o craticioara,pe foc mic(10 min) sau bain-marie(20 min) si amestecam continuu,cu telul pana se incalzeste crema si se ingroasa usor.Punem ciocolata taiata in cubulete mici si continuam sa amestecam. Dam la o parte de pe foc,lasam putin asa(8 minute max.) si adaugam untul portionat.Amestecam energic. Cand crema este rece,o impartim in 3 parti egale si asamblam tortul. Foaie,crema,foaie crema,foaie,crema deasupra.
- Presaram nuci coapte usor la cuptor,uscate sau caramelizate si apoi taiate grosier!
- Este mult mai buna a doua zi,cand crema este intrata in foi.
- Pont: Daca vi se pare ca,crema este prea moale,o dati la frigider 2 ore si apoi o mixati.