E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Vegeta naturala din legume facuta in casa

Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți

V-ati intrebat probabil ce contine vegeta si de ce e ea considerata nesanatoasa.

Dacă și tu preferi să imbunătățești gustul mâncărurilor cu celebrul condiment vegeta, dar intotdeauna ai avut o reținere din cauza adaosului de sare, și în plus, a chimicalelor, am pregatit pentru tine o rețetă de vegeta sanatoasa. Cu ajutorul ei vei putea să îți prepari singură bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale.
Este buna la supe, pilaf, tocanite, mancaruri de legume sau fripturi, practic colo unde vrei sa dai gust bun, dar sa fie si sanatos.

Ce este VEGETA

Vegeta este un adaos universal pentru mâncăruri, care are în compoziţie: sare de bucătărie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, păstîrnac, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel), potenţiatori de aromă (glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahăr, condimente, amidon din porumb, colorant (riboflavină E 101i). 100 de grame din acest produs aduc un aport energetic de 137 kcal/583 kj şi 8,5 g proteine, 24,5 g carbohidraţi, 0,6 g grăsimi.

Dacă analizați puțin compoziția, veți putea observa că ingredientul principal al produsului analizat este sarea. Din această cauză, foarte multe persoane trebuie să evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sănătate.

Pentru a scăpa de această problemă dată de sare, dar și de prezența E-urilor atât de nesănătoase, urmează rețeta de mai jos:

Pentru a face vegeta la tine acasă ai nevoie de:

5 morcovi
3 radacini de patrunjel
3 rosii
2 cepe albe
2 radacini de pastarnac
2 ardei: unul roșu și unul alb
1 legatura de patrunjel
1 legatura de frunze de telina
1 ceapa rosie
O jumătate de gulie gulie
O jumătate de țelină